Esittelyssä projektipäällikkö Satu Korhonen: ”Työssäni yhdistyvät vapaus ja vastuu”

Projektipäällikkö Satu Korhonen pitää asiakkuuksien langat käsissään ja nauttii työn monipuolisuudesta. Vapaa-ajalla Satu ei tuijottele aikatauluja vaan rentoutuu lenkkeilemällä koiransa kanssa.

Mitä teen Paper Planesilla?

Yleisesti projektipäällikön työhön ajatellaan kuuluvan etenkin monien käytännön asioiden hoitamista: kuukausipalavereita, laskutusta ja työajan resursointia. Tämä on toki iso ja tärkeä osa työnkuvaani, mutta koen tämän käytännön tason myös heijastelevan laajempaa strategista, koko yrityksen toiminnan kattavaa operatiivista työtä. Proikkarina onkin mielestäni olennaista ymmärtää, miten projektinhallinta linkittyy kaikkeen muuhun: taloudellisista luvuista ihan vaikkapa työnhyvinvointiin.

Proikkarina en mikromanageroi tiimejäni, vaan kannustan tekijöitä ymmärtämään oman vastuualueensa.

Paper Planesilla projektipäälliköt saavat vastata hyvin itsenäisesti asiakkuuksien hallinnasta ja kehittämisestä. Vapaus tuo myös vastuuta: projektipäällikön pitää arvioida asioita pitkäkatseisesti ja löytää asiakkaalle parhaat ja kestävimmät ratkaisut yhdessä muun tiimin kanssa. Olen asiakkaiden kanssa tiiviisti tekemisissä, joten tuntuu luontevalta, että olen mukana suunnittelemassa tulevaa. Proikkarit osallistuvat meillä myös aktiivisesti myyntiin, mikä voi tarkoittaa mitä tahansa asiakkaiden budjetillisiin kysymyksiin vastaamisesta kampanjasuunnitelmien luomiseen ja hinnoitteluun.

Työn itsenäisyys koskee mielestäni myös muita lennokkeja: proikkarina en mikromanageroi tiimejäni, vaan kannustan jokaista tekijää ymmärtämään oman selkeän vastuualueensa. Koen, että työn järjestely meillä on kaikin puolin sujuvaa – jatkuvissa asiakkuuksissa jokainen saa työskennellä oman kenttänsä asiantuntijana, mutta laajemmat ja moniosaisemmat projektit, kuten esimerkiksi saittiuudistusprojektit vaativat välillä aktiivisempaa ja ohjaavampaa proikkarointia.

Parasta työssäni

Parasta ja ehdottomasti mukavinta työssäni ovat ihmiset: sekä Paper Planesin kollegat että asiakkaat. Meillä on supermukavia asiakkaita, joiden kanssa yhteistyö sujuu hyvin. Kollegani ovat kaikki rautaisia alan ammattilaisia, joiden kanssa projektit sujuvat mahdollisista haasteistaan huolimatta aina hyvässä yhteishengessä. Yhdessä tekemisen sujuvuutta on mielestäni myös erittäin tärkeää ylläpitää: esimerkiksi hyvästä työstä kiittäminen on ihan yhtä tärkeää kuin rakentavankin palautteen antaminen.

Muutoksessa pitää pystyä elämään mukana.

Itse työnkuvassa parasta on se, että saa olla mukana kehittämässä asiakkuuksia strategisellakin tasolla. Tällä alalla tilanteet ja parhaat käytännöt muuttuvat nopeastikin, mikä on mielenkiintoista. Muutoksessa pitää pystyä elämään mukana.

Urapolkuni Paper Planesille

Koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi ja filosofian maisteri. Opiskelin Haaga-Heliassa henkilöstöjohtamista ja sen jälkeen Helsingin yliopistossa englantilaista filologiaa. Joku voisi kutsua tätä erikoiseksi yhdistelmäksi, itse koen tämän vain eri aloja ja ajattelutapoja yhdistävänä rikkautena.

Maisteriopintojen ohessa työskentelin koulutus- ja tapahtuma-alan projektikoordinaattorina ja valmistuttuani tulin Paper Planesille projektipäällikköharjoittelijaksi. Hakemani työpaikka ei itse asiassa edes ollut proikkarihommaa, mutta taustani vuoksi minulle tarjottiin projektipäällikköharjoittelua. Alana digimarkkinointi oli minulle täysin uusi, mutta siirryin varmoin ottein jo harjoittelun aikana vakituiseksi proikkariksi vastaamaan omista asiakkuuksistani.

Vapaa-ajalla harrastan

Proikkarina minun pitää olla hyvin järjestelmällinen ja koko ajan kartalla kaikesta, joten vastapainona haluan, että vapaa-ajalla ei tarvitse huolehtia aikatauluista. Tykkään lenkkeillä ja ulkoilla koirani kanssa tai viettää aikaa ystävien kanssa hyvän ruuan äärellä. Olen harrastanut myös joogaa jo pidemmän aikaa, ja korona-aikana iloitsin uusista online-mahdollisuuksista: arvostan sitä, että joogatunneillekaan ei tarvitse mennä tiettynä kellonaikana.

Matkustan myös mielelläni erityisesti Etelä-Euroopassa, ja puhun itse asiassa sujuvaa espanjaa!

Muuta kiinnostavaa