Esittelyssä senior web developer Juho Järvensivu: Yksinkertainen on kaunista

Senior web developer Juho lyttää stereotypiat devaajista ja korostaa perustaitojen sekä ongelmanratkaisun tärkeyttä. Lue, miten Juho hahmottaa kovaa vauhtia kehittyvän koodaamisen tulevaisuuden ja työnsä luonteen.

Mitä teen Paper Planesilla?

Päätehtäväni on suunnitella ja toteuttaa verkkosivuprojekteja asiakkaille ja huolehtia niiden jatkokehityksestä. Senior web developerina vastuullani on myös firman devausprosessien standardisoiminen, Paper Planesin WordPress-aloitusteeman jatkuva kehittäminen ja sisäisten tech-asioiden hoitaminen. Paper Planesin tiimin kasvaessa olen ottanut roolia myös uusien devaajien perehdyttäjänä.

Millaiselle ihmiselle devaajan työ sopii?

Devaaminen on suurelta osin pitkäjänteisyyttä vaativaa ongelmanratkaisua, jossa asiakkaan tarpeet ovat keskiössä. Visuaalinen silmä on avuksi, sillä saittien viimeistelty ulkoasu on tärkeä osa sivuston laatuvaikutelmaa.

Mielikuva pitsalla ja kokiksella elävästä, epäsosiaalisesta koodaajasta ei kokemukseni mukaan pidä paikkaansa. Devaaminen ei myöskään ole pelkästään matemaattisten nerojen temmellyskenttä. Koodaajia on joka lähtöön, eivätkä insinöörin paperit tai pitkä koulumatikka ole pakollisia.

Parasta työssäni

Tässä näkee kättensä jäljen, koska jokainen projekti rakennetaan pala palalta. Yksinkertaistaminen on kaunista, ja koen onnistuneeni, kun ratkaisen monimutkaisia ongelmia mahdollisimman simppelillä tavalla. Saadessani visuaaliselta tiimiltä upean leiskan, on kiehtovaa miettiä, miten sen saa parhaiten esiin.

Paper Planesilla pääsen tekemään töitä loistavassa ja osaavassa porukassa. Projektit ovat usein monialaisia, jolloin koodi ei ole itseisarvo, vaan osa toimivaa lopputuotetta. Samalla sitä oppii itse laajalla skaalalla.

”Koodaajia on joka lähtöön, eivätkä insinöörin paperit tai pitkä koulumatikka ole pakollisia.”

Työni tulevaisuudennäkymiä

Vaikka ala kehittyy kovaa vauhtia, ovat HTML, CSS ja JavaScript jatkossakin verkkosivustojen kulmakivet. Perusasiat kannattaa siis opetella hyvin. Esimerkiksi yhä tärkeämmäksi tullutta esteettömyyttä edistää usein parhaiten kirjoittamalla yksinkertaista ja semanttista HTML:ää. Uusia kirjastoja ja koodikieliä on hyvä ottaa haltuun, mutta toisaalta kaikki ylimääräinen hidastaa sivustoa ja pahimmillaan vaikeuttaa saitin käyttöä. Uusien innovaatioiden kanssa tulee olla järki kädessä, eikä kikkailu kikkailun vuoksi kannata.

”Yksinkertaistaminen on kaunista, ja koen onnistuneeni, kun ratkaisen monimutkaisia ongelmia mahdollisimman simppelillä tavalla.”

Vapaalla nautin eniten

Opettelen ranskan kieltä, matkustelen ja pelaan futista. Lisäksi sekä soitan itse useassa bändissä että käyn yleisössä katsomassa keikkoja.

Tätä et arvaisi minusta

Karaokebravuurini on jo ikoniseksi muodostunut tulkinta Aki Sirkesalon samettisesta klassikkobiisistä Naispaholainen.

Muuta kiinnostavaa