Panimoliitto – Infografiikat havainnollistivat lakimuutokset

Panimoliitto on suomalaisen panimoteollisuuden edunvalvoja, jonka tehtävänä on tiedottaa alan uusista tuulista ja ajankohtaisista uutisista. Panimoliitolle luomamme infografiikat herättivät paljon ihastusta ja keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Leikkisät grafiikat ihastuttivat

Panimoliitto halusi tiedottaa uuden alkoholilain mukanaan tuomista muutoksista kiinnostavalla ja hauskalla tavalla. Paper Planes loi Panimoliitolle aiheesta sarjan infografiikoita.

Hahmottelulla helposti maaliin

Aluksi kävimme läpi datavisualisoinnin hahmotteluvaiheen. Sovimme infografiikkojen sisällöstä yhdessä Panimoliiton kanssa, ja hahmotelmavaihe antoi mahdollisuuden tarkentaa ja viilata tekstejä sopivaan muotoon. Näin sanoma kirkastui ja lopulliset sisällöt konkretisoituivat jo tässä vaiheessa.

Panimoala-infografiikka

Leikkisät grafiikat

Panimoliiton toiveissa oli saada infografiikoihin raikasta ja leikkisää näkemystä nopealla aikataululla. Kehitimme kustannustehokkaan tyylin, jota varioimme hiukan erilaiseksi jokaisessa graafissa – kaikki eri infografiikat kuuluvat selvästi samaan perheeseen, mutta näyttävät kukin omilta kokonaisuuksiltaan värien ja yksityiskohtien osalta.

Projekti onnistui mainiosti. Asiakas oli lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja positiivisesti ilahtunut. Grafiikat herättivät someyleisön keskuudessa valtavasti ihastuneita reaktioita ja poikivat suuren joukon kyselyitä.

”Paper Planesin työn jälki oli raikasta ja infograafien valmisteluprosessi napakkaa. Infograafien laadinnassa omat viestit kirkastuvat ja tiivistyvät. Suosittelen lämpimästi sekä viestin visualisointia infograafeiksi että myös Paper Planesia niiden toteuttajana.”

Elina Ussa,
Toimitusjohtaja, Panimoliitto