Sympa – Kestävää verkkosivustokehitystä modulaarisella WordPress-ratkaisulla

Sympan kasvu vaatii muokkautuvuutta myös yrityksen verkkosivustolta. Sisältömoduuleihin pohjautuvan WordPress-sivuston visuaalista ilmettä voi päivittää uusimatta koko sivustoa.

Yhteistyötä vuodesta 2017

Vuonna 2005 perustettu Sympa on nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä kotimainen perheyritys, jonka pilvipohjaisella HR-järjestelmällä on yli 1000 asiakasyritystä yli 100 maassa.

Yhteistyömme alkoi vuonna 2017 julkaistusta upouudesta verkkopalvelusta. Rakensimme sivuston WordPress-alustalle sisältömoduuleja hyödyntäen. Olimme mukana myös kehittämässä Sympan visuaalista ilmettä ja sisältöstrategiaa.

Sympan verkkosivusto on uudistunut joustavasti yrityksen tarpeiden mukaan. Kasvun ja seitsemän kieliversion takia sivuston mutkaton muokattavuus on ollut tärkeää. Olemme toteuttaneet alkuperäisen sivustopohjan päälle kaksi visuaalisen ilmeen päivitystä.

Moduulipohjainen sivusto taipuu moneen

Verkkopalvelu pohjaa edelleen alkuperäiseen moduulipohjaiseen WordPress-sivustoon. Tarpeen mukaan olemme lisänneet moduuleita, mutta sivuston perustan pysyminen samana on mahdollistanut visuaalisen ilmeen päivityksen tehokkaasti.

Sympan sivustolla on paljon sisältöä monella eri kielellä, mutta moduuliratkaisun ansiosta sivuston ulkoasua voi päivittää ilman että sisältöihin tarvitsee koskea. Moduulit myös mahdollistavat sivuston skaalautuvuuden: uusia sivuja ja sisältökokonaisuuksia voi lisätä helposti ja moduuleista pystyy rakentamaan räätälöityjä kokonaisuuksia.

Rakensimme verkkosivuston lomakkeet ja avuliaan chatbotin HubSpotin avulla, mikä virtaviivaistaa myynnin ja markkinoinnin työtä.

Ilmeen kohotus ja uusia toiminnallisuuksia

Tuorein verkkosivustoprojekti lähti liikkeelle brändi-ilmeen uudistuksesta. Uuden verkkosivuston visuaalinen ilme muotoutui yhteistyössä Sympan kanssa, jonka toimittamaan ulkoasuun toteutimme tarvittavia lisäelementtejä. Toimme uudelle sivustolle myös leikkisyyttä rikkomalla laatikkomaista rakennetta. Sympan raikkaan brändin tueksi lisäsimme sivuille animoituja elementtejä, jotka piristävät liikkeellään sivuston selaamista.

Sympan kasvaessa myös sivuston toiminnallisuudelle on tullut uusia vaatimuksia. Loimme uudelle sivustolle dynaamisia osioita, kuten urasivun, joka hakee työpaikkailmoitukset Recruiteen rajapinnasta ja näyttää ne omana osionaan. Uutta on myös Tapahtumat-sivu, jolla käyttäjä pystyy suodattamaan tapahtumia ja webinaaritallenteita mieltymystensä mukaan.

Moduulipohjaisen toteutuksen ansiosta tämäkin verkkosivustouudistus oli mahdollista toteuttaa melko kevyesti. Pohjana pysyy sama tuttu rakenne, mutta sivuston ulkoasu on päivitetty uuteen versioon.

Kohti parasta käyttäjäkokemusta

Sympan verkkosivut ovat mainio esimerkki siitä, miksi edelleen suosimme sisältömoduuleja WordPress-sivustojen toteutuksessa. Moduulipohjainen sivusto voi olla hyvinkin pitkäikäinen investointi, koska se kehittyy yrityksen mukana ja taipuu visuaalisesti moneen. Moduulien ansiosta visuaalisen ilmeen päivitykset on pystytty toteuttamaan huomattavasti kustannustehokkaammin verrattuna kokonaisen sivuston uusimisprojektiin.

Haasteena ja toisaalta suurimpana onnistumisena on ollut Sympan sivuston päivittäminen ilman että sivuston yhtenäinen ilme kärsii. Tavoitteena on aina paras mahdollinen käyttäjäkokemus sivuston vierailijoille.

sympa.com