Esittelyssä Marika Iivari: Visuaalista suunnittelua sukista nettisivuihin

Visuaalinen suunnittelija Marika Iivari toteutti nuoruuden haaveensa ja lähti opiskelemaan visuaalista suunnittelua Australiaan. Lennokkitiimissä hän nauttii luovista, monipuolisista asiakastöistä ja mahtavista työkavereista, joiden kanssa saa nauraa. Lue, mitä Marika kertoo työstään.

Mitä teen Paper Planesilla?

Suunnittelen asiakkaillemme markkinointimateriaalien visuaalista puolta eri kanaviin. Olen suunnitellut kaikkea mahdollista sukista nettisivuihin ja kampanjakonsepteihin.

Olen tällä hetkellä sekä vanhin että uusin työntekijä firmassa. Aloitin Paper Planesilla alun perin graafikkoharjoittelijana 2015 ja etenin visuaaliseksi suunnittelijaksi. Tänä kesänä palasin takaisin firmaan oltuani puoli vuotta muualla ja työsuhteeni onkin nyt lennokkitiimin tuorein.

Aloittaessani harjoitteluni Paper Planesilla meitä oli vain minä ja kuusi muuta – nyt meitä on jo lähes 20! On ollut tosi siistiä olla mukana firman kehityksessä ja kasvussa.

Parasta työssäni

Luovuus, monipuolisuus ja työkaverit.

Luovassa ammatissa pääsee kehittämään itseään jatkuvasti ja digitaalinen ala muuttuu koko ajan. Ikinä ei voi sanoa: ”nyt olen valmis ja osaan kaiken”. Mihinkään mitä teen ei ole yhtä oikeaa vastausta. Joskus se ärsyttää, mutta toisaalta saan jatkuvasti haastaa itseäni ja perustella valintojani.

Monipuolisuutta työhön tulee siitä, että saan tehdä töitä monien asiakkaiden kanssa samaan aikaan. Kaikki yritykset ovat erilaisia ja niin ovat heidän tarpeensakin. Opin myös uusia asioita, kun perehdyn asiakkaiden toimialoihin.

”Kaikki yritykset ovat erilaisia ja niin ovat heidän tarpeensakin.”

Ja työkaverit tietenkin. Itselleni on tosi tärkeää, että on työyhteisö, jossa on mukavia tyyppejä, hyvä ilmapiiri ja turvallinen olo. Aina löytyy joku, joka hörähtää huonolle vitsille tai on valmis jakamanaan tuntemuksiaan Au Pairit -jaksosta. Ja tietenkin ammattitaitoista porukkaa, jolta saa aina tukea työasioissa.

Olen todella iloinen, että saan tehdä tätä työtä. En pidä sitä itsestäänselvyytenä, koska vaihdoin alaa valmistuttuani ensin ekonomiksi. Huomasin innostuvani eniten työpaikkailmoituksista, jossa vaadittiin visuaalisen suunnittelun osaamista. Sitten löysin Shillington Collegen Australiasta ja päätin toteuttaa kaksi unelmaa kerralla. Se oli elämäni paras päätös.

”On tosi tärkeää, että on työyhteisö, jossa on mukavia tyyppejä, hyvä ilmapiiri ja turvallinen olo.”

Löysin pari vuotta sitten laatikon pohjalta kirjeen, jonka olin kirjoittanut itselleni rippikoulussa. Olin kirjoittanut, että minusta tulee isona graafinen suunnittelija tai sisustusarkkitehti. Toteutin nuoruuden haaveeni, jota en enää edes muistanut.

Vapaalla nautin eniten

Rakastan matkustamista ja hyvää ruokaa. Parasta on, jos ne ovat samassa paketissa. Olen kesäihminen. Mitä kuumempi sen parempi. Ehkä sen takia olen aina kesän ulkopuolella haikailemassa ulkomaille lämpimämpien kelien perään.

Suosikkiharrastukseni

Ehdottomasti muodostelmaluistelu. Harrastin sitä yli kymmenen vuotta. Edelleen joka syksy mietin, pitäisikö mennä johonkin höntsäjengiin mukaan. Olen kuitenkin liian mukavuudenhaluinen, enkä enää jaksa sitoutua tiettyihin treeniaikoihin. Käyn kuitenkin fanittamassa SM-kisoissa ja pyyhin salaa silmäkulmia, jos lempparijoukkue onnistuu täydellisesti.

Tätä et arvaisi minusta

Luin muutama vuosi sitten KonMari-kirjan ja olen siitä lähtien rullannut sukkani pystyyn laatikkoon. Mieletön life hack nähdä kaikki tarjolla olevat sukkaparit kerralla!

Muuta kiinnostavaa