Specia – Uudistettu verkkosivusto on selkeä ja helppokäyttöinen sekä kävijälle että ylläpitäjälle

Specia ry uudisti brändinsä ja halusi päivittää myös verkkosivustonsa. Uudistuksen jälkeen sivuston käyttö on miellyttävää ja sujuvaa kaikille: jäsenten on helppo löytää etsimänsä tieto ja ylläpitäjien on helppo päivittää sivustoa.

Uusi sivusto ammattijärjestölle

Ammattijärjestö Specia ry tekee ammatillista edunvalvontaa moniosaajajäsenten aloilla ja edistää reilua, yhdenvertaista ja kestävää työelämää. 7 000 jäsenen järjestö on osa korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akavaa.

Brändinsä uudistanut Specia halusi uudistaa myös sivustonsa. Uusi visuaalinen ilme, parempi käytettävyys ja helpompi tiedon löytyminen tekisivät sivustosta houkuttelevamman jäsenille. Tärkeää oli myös parantaa hakukoneoptimointia, saavutettavuutta ja mobiilikäytettävyyttä.

Specian sivustolla on paljon linkkejä kattojärjestö Akavan Erityisalojen sivuille, mutta kävijöiden toivottiin pysyvän nimenomaan Specian sivuilla mahdollisimman pitkään. Suuri osa sivuista oli raskaita ja sisälsi paljon tekstiä, joten sisältöjen sijoitteluun toivottiin kevyempää ja enemmän käyttäjää ohjaavaa toteutusta. Myös rakenteeseen ja sivuston hierarkiaan haettiin selkeytystä.

Käyttäjäkokemuksen virtaviivaistamista

Suunnitelmana oli tehdä ripeä saittiuudistus: saitin yksinkertaistaminen ja siistiminen painottuisi rakennevaiheeseen, jonka jälkeen siirryttäisiin suoraan sivuston ulkoasuun.

Ulkoasusuunnittelu aloitettiin rakentamalla uuden brändin mukainen tyylikirjasto Figmaan. Sivuston ulkoasu päivitettiin brändiuudistuksessa luotuun orgaaniseen, helposti lähestyttävään ja selkeän raikkaaseen tyyliin.

Uusi sivusto rakennettiin WordPress-alustalle käyttäen Gutenberg-editoria, jolla sisältöjen hallinta on helppoa ja sujuvaa ja helposti skaalattavissa tulevaisuuden tarpeisiin.

Yhteistyö Paper Planesin kanssa on ollut erittäin onnistunutta. Tiimillä on erinomainen kyky aidosti kuunnella asiakkaan tarpeita ja toiveita. Projekti toteutui sovittujen aikataulujen mukaisesti ja yhteistyö oli sujuvaa, kun yhteydenpitoon oli matala kynnys. Plussaa myös joustavuudesta sekä avoimuudesta koskien käytettävissä olevia resursseja sekä budjettia – saimme kaiken minkä halusimme!

Pauliina Sneck, viestintäsuunnittelija Specia ry

Projektiin sisältyi artikkelien migraatio Specian vanhalta WordPress-sivustolta. Järjestelimme artikkelit uudelle sivustolle kolmeen sisältötyyppiin. Tämä helpottaa tiedon löytämistä sivustolta.

Koulutukset ja tilaisuudet -artikkelityyppi toteutettiin muista poikkeavalla tavalla, sillä yksittäisten tapahtumien sivut eivät ole Specian omalla sivustolla, vaan tapahtumien omilla ilmoittautumissivuilla. Käyttäjälle luotiin mahdollisuus selata tapahtumien sisältöä Specian sivustolla: tapahtuman kuvaus aukeaa klikkaamalla modal-ikkunaan, josta on linkki varsinaiselle ilmoittautumissivulle.

Sujuvaa surffailua uudella sivustolla

Uudistuksen jälkeen Specian sivusto on ennen kaikkea selkeämpi ja harmonisempi. Tieto on helposti löydettävissä ja käyttäjien liikkumista sivustolla ohjataan CTA-painikkeilla. Uusi brändi-ilme saatiin jalkautettua sivustolle erinomaisesti. Myös sivuston ylläpito ja päivittäminen sujuvat uudistuksen jälkeen vaivattomasti.

Empaattinen ja ystävällinen palvelu toteutui Paper Planesilla ihan jokaisella tasolla toimitusjohtajasta proikkariin ja koodariin. Tästä syystä päätimme jatkaa yhteistyötä myös muiden projektien kanssa. Mahtavaa tehdä yhteistyötä mukavien ja osaavien ihmisten kanssa!

Pauliina Sneck, viestintäsuunnittelija, Specia ry

Tutustu: specia.fi