Sensible 4 – Käyttäjäystävällinen verkkosivusto modulaarisella WordPress-toteutuksella

Itseajavien autojen ohjelmistoja kehittävä suomalaisyritys Sensible 4 tarvitsi uuden verkkosivuston, joka olisi toimintavarma, hakukoneoptimoitu ja helppo päivittää. Uusi WordPress-sivusto takaa saumattoman käyttökokemuksen ja elää kehittyvän yrityksen mukana modulaarisen toteutuksensa ansiosta.

Vuonna 2017 perustettu Sensible 4 on suomalainen yritys, joka kehittää itseajavien ajoneuvojen ohjelmistoja. Sensible 4:n missio on mahdollistaa itseohjautuva liikenne kaikkialla.

Sensible 4 tarvitsi uuden, nopeamman ja käyttäjäystävällisemmän verkkosivuston. Tavoitteena oli, että uusi sivusto olisi mahdollisimman selkeä ja myyntiä tukeva sekä yrityksen henkilöstön päivitettävissä helposti.

Nopeampi ja helppokäyttöisempi sivusto moduulien avulla

Sivustoa lähdettiin uudistamaan yhteistyössä asiakkaan tiimin kanssa. Uuden sivuston pohjana oli Sensible 4:n graafinen ohje. Mukana uudistusprojektissa oli myös Sensible 4:n oma suunnittelija, joka validoi Paper Planesin toimittamat layoutit.

Vanha sivusto oli rakennettu käyttäen Divi page builder -lisäosaa, mikä hankaloitti sisällönsyöttöä ja huononsi sivujen latausnopeutta ja suorituskykyä. Uusi sivusto toteutettiin modulaarisesti Gutenberg-lohkojen avulla. Tämä mahdollistaa rajattoman määrän erilaisia sivupohjia, mikä tekee sivustosta joustavan myös tulevaisuuden tarpeita ajatellen. Koska sekä vanha että uusi sivusto oli rakennettu WordPressillä, saatiin vanhat sisällöt siirrettyä uudelle sivustolle vaivattomasti.

Teimme uudelle sivustolle useita eri sisältötyyppejä erilaisiin tarpeisiin, kuten blogit ja artikkelit, asiakastarinat, tiedotteet ja avoimet työpaikat. Määrittelimme myös uudelleenohjaukset vanhan sivuston URL-osoitteille, jotta hakukonenäkyvyys ja sujuva käyttäjäkokemus turvattiin myös uuden sivuston julkaisun jälkeen.

Hyvällä yhteistyöllä erinomaiseen lopputulokseen

Sensible 4:n uusi sivusto on oiva esimerkki siitä, kuinka verkkosivusto voidaan rakentaa moderniksi ja selkeäksi niin, että se on samalla myös joustava ja helposti muokattava. Yrityksen tarpeisiin räätälöity, modulaarisesti toteutettu sivusto on käyttäjäystävällinen ja hyvin hakukoneoptimoitu. Moduulit noudattavat asiakkaan kanssa yhdessä suunniteltua, brändinmukaista ulkoasua ja niistä voidaan rakentaa erilaisia kokonaisuuksia myös tulevaisuuden tarpeisiin.

Koska vanha sivusto oli hidas ja jähmeä, kiinnitettiin uuden sivuston toteutuksessa erityistä huomiota teknisiin toiminnallisuuksiin ja latausnopeuteen. Nämä saatiinkin erinomaiselle tasolle räätälöidyn teknisen toteutuksen ansiosta.

Yhteistyö Sensible 4:n kanssa sujui mutkattomasti säännöllisten palaverien ja yhteisen Slack-kanavan avulla. Välillämme vallitsi alusta lähtien hyvä yhteisymmärrys, jonka myötä projekti eteni sujuvasti ja kommunikaatio oli välitöntä. Yhteistyömme myös jatkuu sivuston ylläpidon muodossa.

Olen erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Paper Planesin kanssa. Toiminta oli oli ammattimaista ja joustavaa. Lopputulos on teknisesti hyvin onnistunut, nopeampi käyttää ja ylläpitää. Juuri niin kuin modernin verkkosivuston pitääkin olla.

Timo Paloheimo, Head of Marketing & Communications, Sensible 4

sensible4.fi