Miksi verkkosivuprojektiin kannattaa panostaa?

Halvalla voi saada ihan hyvät sivut, mutta bisnestä kasvattavan huippusaitin toteuttaminen vaatii työtunteja, keskenään yhteen pelaavia ammattilaisia ja todellista asiakkaan tarpeiden ymmärrystä. Huippusivusto ei tarkoita vain hyvää teknistä toteutusta, vaan myös sisällön, designin ja analytiikan pitää kulkea tekniikan kanssa käsi kädessä. 

Sivuston muokattavuuteen tulee panostaa alusta asti

Toimiva sivusto on ennen kaikkea helppokäyttöinen. On kaikkien sivustoa ylläpitävien etu, jos tekstimuutoksia verkkosivun sisältöihin ei tarvitse käyttää koodarin kautta, joka tekee muutokset sivupohjiin.

Paper Planesilla suosimme WordPressiä, joka on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä. WordPress on helppokäyttöinen ja hyvin muokattavissa oleva järjestelmä, jonka päällä pyörii lähes kolmasosa koko Internetistä.

Kun sivustoa lähdetään rakentamaan WordPressiin, kannattaa pohtia:

  • Mitä tarpeita yrityksellä on tällä hetkellä verkkosivulleen
  • Millaisia tarpeita tulevaisuus, kasvu ja kehitys voivat synnyttää

Sisältömoduuleja yhdistelemällä voi luoda loputtomasti erilaisia sivupohjia erilaisiin tarpeisiin, joten jo suunnitteluvaiheessa pystytään ottamaan huomioon yrityksen kasvutavoitteet. Tulevaisuudessa uusien moduulien luominen on myös melko nopeaa, eikä vaadi sivustolle isoa remonttia.

WordPressin avulla kaikki yritykselle olennaiset sisällöt saadaan sivustolle myös brändin määrittelemällä tavalla. Valmisteemojen tapaiset purkkaratkaisut voivat nimittäin aiheuttaa myös kosmeettisia haittoja ja pakottaa tinkimään brändin visuaalisuudesta. Valmis ratkaisu ei välttämättä taivu tarkoin määritellyn brändin vaatimukseen, ja sivuston ulkoasussa joudutaan tekemään kompromisseja. Huolella tehty WordPress-sivusto koostaa kaiken sivuston käyttäjälle olennaisen tiedon tyylikkääseen, brändin mukaan räätälöitävään pakettiin.

Mikä sisällön rooli on saittiuudistuksessa? Lue AD:mme Essin blogi.

Valmisteeman helppous on harha

Miksi rakentaa uutta, kun valmistakin löytyy? Uutta nettisivua rakentaessa valmisteema voi tuntua kelvolta ratkaisulta – usein ennen kaikkea edulliselta ja helpolta. Oman yrityksen brändin rakennusmateriaalina valmisteema ei kuitenkaan ole pitkäkestoinen ratkaisu. Kun yritys kasvaa, kasvavat myös yrityksen käyntikorttina toimivan nettisivun vaatimukset. Valmisteemalla toimivan sivuston jatkokehittäminen voi osoittautua hankalaksi tai jopa kannattamattomaksi.

Pahimmillaan kömpelö valmisteema voi koitua tietoturvalle ongelmalliseksi. Jos valmisteema päivitetään uuteen versioon, sen lisäosia ei välttämättä tueta enää tai ne eivät ole yhteensopivia uuden version kanssa. Sivuston toimivuuden takia tässä tilanteessa teema voidaan joutua jättämään päivittämättä, mikä taas on potentiaalinen tietoturvariski.

Kiinnostaako sivuston jatkuva kehittäminen?
Lue devaajamme Juhon ajatuksia Growth-Driven Design -tavasta tehdä saitteja.

Sivusto kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Puhutaan suoraan: huolella suunnitellut ja toteutetut verkkosivustot antavat yrityksestä ammattimaisen kuvan ja poikivat tarjouspyyntöjä – eli tuottavat yritykselle rahaa. Suurelta tuntuva investointi toimivaan ja visuaalisesti linjakkaaseen sivuun sekä sen sisältöihin maksaa kyllä itsensä takaisin.

Hyvät sisällöt luovat yritykselle asiantuntijan ja ajatusjohtajan leimaa. Hakukoneoptimointi taas tuo sivustolle orgaanista liikennettä ja potentiaalisia liidejä, jotka voivat edelleen päätyä asiakkaiksi. Esimerkiksi HubSpot-integraatio vähentää manuaalista työtä, kun tarjouspyynnöt kulkeutuvat suoraan nettisivuilta CRM-järjestelmään.

Tästä syystä Paper Planes luottaa teknologian, designin ja sisältöjen pyhään kolminaisuuteen. Kun sisällöntuotannon, analytiikan, devauksen ja graafisen suunnittelun ammattilaiset tekevät töitä yhdessä projektisi parissa, on mahdollista synnyttää aidosti toimivia, kauniita ja kasvua tukevia sivustoja.

Kun ostat sivustoprojektin oikealta digitoimistolta, et myöskään jää yksin pimentoon ihmettelemään, mitä sivustollesi mahtaa kuulua. Meillä projekteihin kuuluvat säännölliset statuspäivitykset, jotta tiedät aina, missä kohdassa projekti menee. Pääset osallistumaan sivuston suunnitteluun ja olet mukana miettimässä ratkaisuja ongelmiin. Kun sivusto valmistuu, emme pudota sitä käsiisi ja katoa, vaan opastamme sen käytössä, kehitämme sivustoa yhdessä eteenpäin ja ylläpidämme sitä.

Siintääkö saittiprojekti mielessä? Ota yhteyttä Villeen ja mietitään, miten saisimme verkkosivustosi tuottamaan kymmenen kertaa parempia tuloksia.

ville.pelttari@paperplanes.fi